Type 2-diabetes, del 2 (4 timer)

Pris for privatperson: 0,- eks. mva.

Vi har svært gunstige lisens- og fastprisavtaler for kommuner og institusjoner. Klikk her for tilbud.


Helsefagarbeider_diabetes

Del 2 av vårt kurs om type 2-diabetes er en mer detaljert gjennomgang.

  • Sist endret: 11.09.2014
  • Sist revidert: 11.09.2014

I denne delen går vi grundig gjennom hvordan diabetes oppstår, hva som er et sunt kosthold, om medikamentell behandling, om diabeteskontrollen og om insulinbehandling. Hva kan du gjøre selv?

Innholdet i kurset er basert på artikler i Norsk Elektronisk Legehåndbok, NEL. Det er et multimedia kurs som består av korte videosekvenser, kåserier om ulike tema og en rekke spørsmålssekvenser der du får testet hvor mye du husker. Ingen andre enn du får tilgang til resultatene.

Del 2 er fortsettelsen på det første kurset og tar for seg følgende:

  1. Sukkeromsetningen i kroppen + blodsukkermålinger
  2. Sunt kosthold
  3. Medikamentell behandling av type 2-diabetes
  4. Diabeteskontrollen
  5. Insulinbehandling

Ansvarlige for kurset

Kursleder er professor i allmennmedisin Terje Johannessen, som også er redaktør av NEL. Kurset er kvalitetssikret av NEL-redaksjonen: Anita Baadstø, Kurt Krogh, Ingard Løge, Tor André Johannessen.

NHI er ansvarlig for at NEL og kursene fungerer iht spesifikasjoner, og at produktene er tilgjengelig for Kunden via https://kurs.nhi.no. NHI fraskriver seg ansvar for uforutsigbare hendelser (force majeure) som kan gjøre NEL og kursene utilgjengelig i perioder.

Kunden er selv ansvarlig for bruken av NEL og kursene. NHI fraskriver seg derfor ethvert ansvar direkte eller indirekte for skade eller tap som måtte følge av feil eller mangler i NEL.

Som bruker av E-læring fra NHI.no aksepterer du NHIs generelle brukervilkår og vilkår for personvern. Informasjon om NHIs bruk av informasjonskapsler (cookies) finner du her.