Smittevern mot covid-19 i befolkningen (2 timer )

Pris for privatperson: 450,- inkl. mva.

Vi har svært gunstige lisens- og fastprisavtaler for kommuner og institusjoner. Klikk her for tilbud.


coronavirus

Målgruppe for kurset er befolkningen generelt. Du får her en innføring i covid-19, andre luftveissykdommer og smitteverntiltak i befolkningen.

 • Sist endret: 4/17/2020
 • Sist revidert: 4/17/2020

I desember 2019 ble det observert en opphopning av sykdomstilfeller med lungebetennelse i den kinesiske byen Wuhan. 31. desember 2019 fastslo kinesiske myndigheter at et nytt koronavirus (SARS-CoV-2) var årsaken til luftveissykdommen covid-19 (coronavirus disease 2019).

Formålet med dette kurset er å gi deg kunnskap om koronaviruset, sykdommen covid-19, andre liknende sykdommer som forkjølelse og influensa, smittemåter, smittevern og tiltak som kan være relevante i befolkningen og innenfor ulike yrker.

For spesifikke råd og anbefalinger innen ulike virksomheter, er det viktig i tillegg å sette seg inn i rådene som gis for virksomhetene hos Folkehelseinstituttet og eventuelle bransjestandarder i forbindelse med covid-19.

Kurset har følgende læringsmål:

 • Sykdomslære om forkjølelse, influensa, koronaviruset og covid-19.
 • Ulike sykdomsforløp ved covid-19.
 • Risikogrupper ved covid-19.
 • Smittemåter og smitteverntiltak i befolkningen og på arbeidsplasser ved covid-19.
 • Om hånd- og hostehygiene under covid-19 epidemien.
 • Om smitte fra personer uten symptomer under covid-19 epidemien.
 • Om redusert kontakt ved covid-19 epidemien - hold avstand!
 • Hva gjør jeg om jeg får akutte luftveissymptomer under covid-19 epidemien.
 • Om hjemmeisolering og karantene under covid-19 epidemien

Kurset er basert på informasjon fra Verdens helseorganisasjon, Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og Norsk Elektronisk Legehåndbok.

Gjennom hele kurset skal kursdeltakeren svare på spørsmål. Riktige svar gir plusspoeng, gale svar gir minuspoeng. Et bestått kurs krever at du har minst 85 prosent korrekte svar, og du vil få kursbevis som dokumentasjon på gjennomført og bestått kurs.

Ansvarlige for kurset er redaksjonen i Norsk Elektronisk Legehåndbok: Terje Johannessen, professor i allmennmedisin. Ingard Løge, spesialist i allmennmedisin. Silje Barlindhaug, spesialist i allmennmedisin. Tor André Johannessen, lege. Peter Jost, spesialist i allmennmedisin.

NHI er ansvarlig for at NEL og kursene fungerer iht spesifikasjoner, og at produktene er tilgjengelig for Kunden via https://kurs.nhi.no. NHI fraskriver seg ansvar for uforutsigbare hendelser (force majeure) som kan gjøre NEL og kursene utilgjengelig i perioder.

Kunden er selv ansvarlig for bruken av NEL og kursene. NHI fraskriver seg derfor ethvert ansvar direkte eller indirekte for skade eller tap som måtte følge av feil eller mangler i NEL.

Som bruker av E-læring fra NHI.no aksepterer du NHIs generelle brukervilkår og vilkår for personvern. Informasjon om NHIs bruk av informasjonskapsler (cookies) finner du her.