Smittevern mot covid-19 ved 1-til-1 behandling (2 timer )

Pris for privatperson: 450,- inkl. mva.

Vi har svært gunstige lisens- og fastprisavtaler for kommuner og institusjoner. Klikk her for tilbud.


Kursets målgruppe er fysioterapeuter, manuellterapeuter, kiropraktorer, optikere, fotterapeuter, logopeder, psykologer, virksomheter som tilbyr alternativ behandling, andre virksomheter utenfor spesialisthelsetjenesten som tilbyr tjenester som ikke anses som nødvendig helsehjelp.

 • Publisert: 4/19/2020

Hvordan skal du forholde deg til risikoen for smitte hvis du arbeider i en helsevirksomhet som utfører én til én behandling?

Formålet med dette kurset er å gi deg kunnskap om koronaviruset, sykdommen covid-19, andre liknende sykdommer som forkjølelse og influensa, smittemåter, smittevern og tiltak som kan være relevante hvis du bedriver en helsevirksomhet med én til én behandling.

Kurset er beregnet på fysioterapeuter, manuellterapeuter, kiropraktorer, optikere, fotterapeuter, logopeder, psykologer, virksomheter som tilbyr alternativ behandling, andre virksomheter utenfor spesialisthelsetjenesten som tilbyr tjenester som ikke anses som nødvendig helsehjelp.

Virksomheter som tilbyr 1-til-1 behandling innen frisørtjenester, hudpleie, massasje og kroppspleie, tatovering, hulltaking (piercing) og liknende tilbud, kan med fordel ta kurset. Generelle smitteverntiltak ved 1-til-1 behandling gjelder også her. Disse må være oppmerksomme på at de i tillegg bør sette seg inn i råd og anbefalinger gitt fra Folkehelseinstituttet, Norske frisør- og velværebedrifter og Fagforbundet Frisørenes Fagforening.

Kurset har følgende læringsmål:

 • Sykdomslære om forkjølelse, influensa, koronaviruset og covid-19.
 • Ulike sykdomsforløp ved covid-19.
 • Risikogrupper ved covid-19.
 • Smittemåter og generelle smitteverntiltak ved covid-19.
 • Om hånd- og hostehygiene under covid-19 epidemien.
 • Om smitte fra personer uten symptomer under covid-19 epidemien.
 • Om redusert kontakt ved covid-19 epidemien - hold avstand!
 • Om tiltak som virksomheter som driver med én til én behandling bør foreta.
 • Hva gjør jeg om jeg får akutte luftveissymptomer under covid-19 epidemien.
 • Om hjemmeisolering og karantene under covid-19 epidemien

Kurset er basert på informasjon fra Verdens helseorganisasjon, Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og Norsk Elektronisk Legehåndbok.

Gjennom hele kurset skal kursdeltakeren svare på spørsmål. Riktige svar gir plusspoeng, gale svar gir minuspoeng. Et bestått kurs krever at du har minst 85 prosent korrekte svar, og du vil få kursbevis som dokumentasjon på gjennomført og bestått kurs.

Ansvarlige for kurset er redaksjonen i Norsk Elektronisk Legehåndbok: Terje Johannessen, professor i allmennmedisin. Silje Barlindhaug, spesialist i allmennmedisin. Ingard Løge, spesialist i allmennmedisin. Tor André Johannessen, lege. Peter Jost, spesialist i allmennmedisin.

NHI er ansvarlig for at NEL og kursene fungerer iht spesifikasjoner, og at produktene er tilgjengelig for Kunden via https://kurs.nhi.no. NHI fraskriver seg ansvar for uforutsigbare hendelser (force majeure) som kan gjøre NEL og kursene utilgjengelig i perioder.

Kunden er selv ansvarlig for bruken av NEL og kursene. NHI fraskriver seg derfor ethvert ansvar direkte eller indirekte for skade eller tap som måtte følge av feil eller mangler i NEL.

Som bruker av E-læring fra NHI.no aksepterer du NHIs generelle brukervilkår og vilkår for personvern. Informasjon om NHIs bruk av informasjonskapsler (cookies) finner du her.