Koronavaksinasjon (1 timer)

Pris for privatperson: 375,- inkl. mva.

Vi har svært gunstige lisens- og fastprisavtaler for kommuner og institusjoner. Klikk her for tilbud.


For å oppnå et vellykket vaksinasjonsprogram er det avgjørende at helsepersonell har kunnskap om vitenskapsbaserte vaksinasjonsstrategier og hvordan best utføre en vaksinasjon. Det bidrar til å sikre at vaksinasjonen skjer så trygt og effektivt som mulig. Noen av de som kommer til å sette covid-19-vaksinen, har lang erfaring med vaksinasjoner da det er en del av deres rutinemessige arbeid. For andre kan covid-19-vaksinering være deres første erfaring med vaksinasjon.

Formål og læringsmål

Formålet med dette kurset har vært å bidra til å sikre at den som vaksinerer har nødvendig kunnskap om sykdommen covid-19 og viruset (SARS-CoV), generelle smitteforebyggende tiltak, flokkimmunitet, hvordan vaksinen virker, om BioNTech/Pfizer- og Moderna-vaksinene, indikasjoner og kontraindikasjoner, prinsipper for tilberedning og håndtering, komplikasjoner, bivirkninger og behovet for å følge de som er vaksinerte over tid.

Slik fungerer det

Kurset inneholder informasjon, oppgaver og tilbakemeldinger etter avgitt svar. Du må ha minst 85 prosent riktig for å bestå og få tilgang til kursbevis. Hvis du ikke klarer det på første forsøk, kan du prøve om og om igjen helt til du består. Det ligger mye informasjon i tilbakemeldingene og det er meningen at du skal lære av dem. 

I tillegg til kurset trenger du praktisk opplæring med instruktør.

Faglig forankring

Kildene til kurset er informasjon fra Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet, Helse-Norge.no, Centers for Disease Control (USA), Verdens helseorganisasjon, NEL, NHI.no og preparatomtale fra legemiddelprodusenten.

Kurset er utviklet av Terje Johannessen, professor dr. med og ansvarlig redaktør av NEL og NHI.no, Anita Baadstø, sykepleier og Tor André Johannessen, redaktør av NEL.

NHI er ansvarlig for at NEL og kursene fungerer iht spesifikasjoner, og at produktene er tilgjengelig for Kunden via https://kurs.nhi.no. NHI fraskriver seg ansvar for uforutsigbare hendelser (force majeure) som kan gjøre NEL og kursene utilgjengelig i perioder.

Kunden er selv ansvarlig for bruken av NEL og kursene. NHI fraskriver seg derfor ethvert ansvar direkte eller indirekte for skade eller tap som måtte følge av feil eller mangler i NEL.

Som bruker av E-læring fra NHI.no aksepterer du NHIs generelle brukervilkår og vilkår for personvern. Informasjon om NHIs bruk av informasjonskapsler (cookies) finner du her.